Salut financera. Què és?

L’interès per les finances no ha fet més que créixer en les últimes dècades. I d’ençà de la crisi del 2008, sumada a la crisi actual del Covid-19, s’ha multiplicat la inquietud de la població en vers aquest món.

Tots tenim clar què són les finances en l’àmbit personal. El perquè et pots comprar allò que vols o fer aquell viatge que tanta il·lusió et fa…

Però tenim clar en l’àmbit professional què són i per què són tan importants?

Professionalment, les finances són els números que ens indiquen l’estat del nostre negoci així com ens mostren el futur més immediat. Estudiant el moviment de diners, podem obtenir dades que ens permetran créixer, millorar els serveis oferts o simplement poder tenir la seguretat que el negoci està passant per un bon moment de salut.

Aquest estudi es basa en un control exhaustiu de les entrades i sortides de diners, l’anàlisi d’aquestes i la seva procedència, amb l’objectiu de poder-los administrar d’acord amb els objectius que t’has marcat en forma de pressupost. Si, els pressupostos són eines que et permeten generar prediccions a mig i llarg termini per comparar amb la realitat. Es creen a principis d’any i són molt útils per poder anar ajustant el negoci segons resultats a curt termini.

Els principals objectius de les finances a l’empresa

Conèixer el patrimoni del que disposes i poder saber l’evolució respecte anys anteriors és molt important per tal de poder prendre les millors decisions segons la situació de cada moment, de cara a complir els objectius marcats. Podem estalviar? Podem invertir? Hem d’invertir i en què? Ens cal anar a buscar finançament extern? Tot això ho podem estudiar segons els següents punts:

  • Liquiditat i solvència: saber si pots o no disposar de diners suficients pels pagaments que venen i vindran.
  • Conèixer el balanç: què tens i què deus?
  • Tendència actual segons els resultats que vas obtenint. Això, juntament amb els pressupostos et permeten veure a curt termini si el negoci va igual, millor o pitjor del que esperaves i et permet aplicar accions correctives; o marxar de vacances!

Les finances també són claus a l’hora d’emprendre un negoci nou, ja que cal tenir clar que l’originalitat de la idea no és suficient per tenir èxit i assegurar un bon posicionament en el mercat. Entre d’altres coneixements importants, una bona base financera servirà per determinar quan abans possible la viabilitat econòmica del model de negoci.

En properes entrades analitzarem els principals indicadors, la rendibilitat i com millorar-la així com petits consells i punts importants a tenir en compte. Ja siguis autònom, petita empresa o despatx professional, acompanya’ns!

Delocaly

Delocaly

T'ha estat útil? Comparteix-lo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

També et pot interessar...