Saps com el Covid ha canviat als consumidors?

Segons un estudi recent, els consumidors hem adquirit una sèrie de característiques i unes altres se’ns han accentuat.

Les darreres setmanes es parla molt del nou client de la era post-covid. Un article de l’agència consultora Kártica estableix una sèrie de canvis atribuïts a la pandèmia.

Som més marquistes

Es confia més en primeres marques, reconegudes i amb cert renom així com dels establiments de consum. Les marques, han sabut aprofitar l’oportunitat i s’han adaptat, han creat contingut publicitari més proper i empàtic per acostar-se d’una manera més humana als consumidors.

La solidaritat augmenta

Hem estat tots dins el mateix sac, de fet encara ho estem. Això ens ha fet obrir les mires i els consumidors expressen la seva voluntat de voler ajudar als comerços de proximitat, als productes d’aquí estan motivats per mantenir aquesta tendència. Les marques ho saben i ara els spots publicitaris són més humans, propers i de confiança. El gran dilema és quan durarà tot això? Sabrem tots treure’n el millor rendiment?

La digitalització, nova era que ha arribat per quedar-se

Que el món canviava cap a tot allò digital no és res nou, però la pandèmia ho ha accelerat i el confinament a forçat a perdre la por a la compra online a tots aquells que encara no n’eren usuaris. Un clar exemple en son els consumidors de més de 45 anys reticents, fins ara, a la compra per internet.

A partir d’ara, això forma part de la nova normalitat. De fet, la majoria de comerços, i no només els mitjans o grans, sinó també petits, han ofert compra online a la seva manera. Grups de whatsapp i distribució amb el vehicle particular, agrupacions de comerços creant marketplaces per vendre i enviar els seus productes, … han sorgit infinites iniciatives amb la mira posada a salvaguardar-se durant la pandèmia. Però, els comerços estan preparats per continuar amb aquesta tendència que ha arribat?

El temps de lleure. Meu i de ningú més

El confinament ha forçat un canvi de valors als ciutadans. Molts s’estan traslladant a pobles des de les rodalies de les grans ciutats, d’altres han descobert la natura o l’esport. Però la gran majoria han assolit unes costums i benestar associats al lleure que no estan disposats a sacrificar.

Aquesta tendència és de manifest a totes les edats i sexes i el teletreball ho esta afavorint, creant-ne un hàbit.

Hàbits socials i atributs del nou client

L’angoixa i incertesa de la situació ha generat una compra més saludable i sostenible; mentre que el baix pressupost degut a la baixada d’ingressos ha generat compres més responsables i conservadores. Malgrat això, també s’ha potenciat força l’efecte ara o mai i l’autosuficiència, especialment culinària.

La solidaritat i sostenibilitat s’han potenciat en un menor grau però la prudència i proximitat s’estan duent la capdavantera de la llista juntament amb una experiència més personalitzada i el voler-ho tot de manera immediata.

En conclusió, cal un canvi radical en la manera de comunicar-nos amb el client. Cal conèixer-lo bé i saber què busca i què valora per oferir-li una millor experiència de compra més personalitzada i humana donant a la diana de les seves motivacions i necessitats.

Delocaly

Delocaly

T'ha estat útil? Comparteix-lo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

També et pot interessar...