Freepik

Coneixes les tendències actuals de comunicació digital?

En el darrer any la comunicació digital ha accelerat de manera forçada i n’ha pres la davantera, entrant a la vida de moltes persones de manera molt potent. El que està clar és que la tendència a tot allò digital, bé comunicació, bé venda o bé simple presencia ha arribat per quedar-se.

Fer-ne un bon ús ens ajudarà a guanyar visibilitat.

Cal adaptar-se a la innovació i sobre tot donar resposta a les tendències de la societat, que al cap i a la fi son el nostre públic. I sinó, perquè estàs llegint aquest blog?

La tendència actual és totalment digital. Cal adaptar-se i treure’n profit buscant els millors canals de comunicació per dirigir-nos al nostre públic.

Com ho fem i què hem de tenir en compte?

  • Estudi del nostre públic i determinar quins canals de comunicació sol freqüentar. Xarxes socials (instagram, facebook, tiktok, twitter, …). Alerta, si no estàs a les xarxes no existeixes, però si hi ets i no comuniques encara és més contraproduent.
  • Cal determinar què busca realment el nostre públic a les xarxes i en quins moments del dia. No pots pensar que vendràs unes sabates per Twitter a les 10 de la nit, moment de relax al sofà… Però potser és un bon moment per crear un directe, empatitzar i humanitzar. Al cap i a la fi, encara el màrqueting no només és publicitat o anuncis.
  • Relacionat amb el punt anterior, les tendències actuals no busquen publicitat concreta, sinó valors de marca. Cal transmetre aquests valors, fer-los arribar al públic per tal de convertir-los en subscriptors de la nostra marca professional.

Tots els canals, xarxes socials o mitjans digitals son bons?

Doncs no. Tenir presencia a tots els canals digitals no és la millor estratègia. Recentment, ens estan inculcant la idea que hem de tenir presència a internet costi el que costi, sigui com sigui i com a més canals millor. Però, perquè tenir una pàgina web si el teu públic no n’és usuari, per exemple? I si, hem començat pel canal més polèmic…

La resposta és clara, cal centrar els esforços allà on vindrà el retorn. Poc sentit té voler estar a tot arreu, tenir-ho tot al dia i mantenir la comunicació per tots els canals si més de la meitat dels canals existents no aporten cap tipus de retorn.

Voleu saber més detalls de com definir quins són els millors canals i quin contingut és mes adient?

Delocaly

Delocaly

T'ha estat útil? Comparteix-lo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

També et pot interessar...